Courgettecrumble met ham en champignons

Courgettecrumble met ham en champignons

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Courgettecrumble met ham en champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 70 g margarine (koud)
    • 1 teentje knoflook
    • 6 pakjes rauwe ham
    • 60 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 90 g
    • 75 g gepelde amandelen
    • 1 el tijmblaadjes
    • 2 el olijfolie
    • 2 sjalotten
    • 3 courgettes
    • 200 g champignons
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Was de courgettes en halveer ze overlangs. Snijd de courgettes in plakjes en de ham in blokjes.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd ze ook in plakjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalotten.
  3. Fruit ze in een ruime pan glazig met de olijfolie.
  4. Voeg de courgette en champignons toe en bak ze nog vijf minuten mee.
  5. Bestrooi naar smaak met tijm, zout en versgemalen peper. Schep het mengsel in een ruime ovenschaal. Hak de amandelen fijn en meng ze in een kom met de bloem en Parmezaan.

  6. Wrijf met de vingertoppen de in blokjes gesneden boter door het bloemmengsel, tot een kruimelig deeg ontstaat. Strooi de deegkruimels over het courgettemengsel.
  7. Bak de courgettecrumble in 15 minuten goudbruin en gaar.
  8. Aantal kcal: 565 p.p.

  9. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!