Courgettegratin met geitenkaas

Courgettegratin met geitenkaas

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Courgettegratin met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 1 courgette (in plakjes)
    • peper en zout
    • 1 grote beker (à 200 ml) crème fraîche
    • 100 g geraspte Hollandse geitenkaas
    • 2 el tijmblaadjes
    • 1 teen knoflook (geperst)
  • Voor de salade:

    • 100 g slamelange
    • 4 tomaten (in partjes gesneden)
    • 3 el olijfolie (extra vierge)
    • peper en zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Roer de crème fraîche los. Meng er de knoflook, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak door. Schep er de aardappelschijfjes door.

  3. Leg de aardappelschijfjes met de courgette afwisselend in een ingevette ovenschaal (1,5 l). Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

  4. Meng intussen de slamelange met de tomaat, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  5. Serveer de gratin met de salade.

Nog zo'n heerlijke vegetarische gratin: Aardappel-witlof gratin

Meer food inspiratie: 7x pret met courgette

Lees ook: Keukentruc: Zo snijd je een courgette

Misschien vind je dit ook wel lekker!