Courgettepasta met zongedroogde tomaat

Courgettepasta met zongedroogde tomaat

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Courgettepasta met zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g zongedroogde tomaten
    • peper en zout
    • 1 ui
    • 1 courgette
    • 1 handje Parmezaanse kaas
    • 2 el oregano
    • 3 tomaten
    • 250 g champignons
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de courgette in linten. Gebruik hiervoor een juliennesnijder of een kaasschaaf.

  2. Hak de zongedroogde tomaatjes en de ui fijn met een mes.

  3. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm wat olie in een koekenpan of een wok en voeg hier de zongedroogde tomaatjes en de ui aan toe. Bak aan voor ca. 2 minuten.

  4. Bak de champignons een aantal minuten mee.

  5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de oregano en een flinke snuf peper en zout toe aan de pan. Bak dit mengsel tot de champignons mooi bruin zijn geworden.

  6. Voeg vervolgens de courgettelinten toe aan het mengsel en verwarm deze kort mee (kort, anders worden de linten zompig).

  7. Verdeel de courgettepasta over twee borden en maak af met de Parmezaanse kaas.

  8. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Bron: Phood

Misschien vind je dit ook wel lekker!