Courgettes met gehakt

Courgettes met gehakt

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Courgettes met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • zout en peper
    • 4 courgettes
    • 500 g half-om-half gehakt
    • 1 ei
    • 2 el paneermeel
    • 7.5 dl gepureerde tomaten (passata)
    • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 teentje knoflook
    • 200 g cherrytomaatjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. 

  2. Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd elke courgette in 3 stukken. Hol ze met een appelboor uit.

  3. Breng water aan de kook, voeg de courgettes toe en kook ze 2 minuten. Laat de stukken uitlekken en uitdampen.
  4. Maak het gehakt aan met peper, zout, ei en paneermeel. Vul hiermee de stukken courgette en zet ze in de ovenschaal. Breng de gepureerde tomaten op smaak met Italiaanse kruiden.

  5. Pel het teentje knoflook en pers het boven de tomatensaus uit en schenk deze rond de courgettestukken. 

  6. Bak het gerecht 25 à 30 minuten in het midden van de oven. Voeg na ongeveer 15 minuten de cherrytomaatjes toe.

Heerlijke courgettes met gehakt uit de oven. Zo'n simpel, maar heerlijk gerecht dat je je afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gemaakt. Met knoflook, cherrytomaten, Italiaanse kruiden, half-om-half gehakt, paneermeel en natuurlijk courgettes. Ziet er ook geweldig uit als hapje of serveer het samen met Risotto.

Misschien vind je dit ook wel lekker!