Courgettespaghetti met pesto

Courgettespaghetti met pesto

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Courgettespaghetti met pesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g pijnboompitten
    • 1 bos basilicum
    • 1 teentje knoflook
    • 2 courgettes
    • 200 g gerookte kipfilet (in kleine blokjes gesneden)
    • 1 handje Parmezaanse kaas (geraspt)
    • vloeibare margarine
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit wat margarine in een koekenpan en bak de pijnboompitten al omscheppend in 2 minuten goudbruin.
  2. Pureer de pijnboompitten in een vijzel of keukenmachine met de basilicum en de knoflook tot een puree.
  3. Voeg een paar eetlepels olijfolie extra vierge toe zodat het een mooie pesto wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak spaghetti van de courgettes met behulp van een Spirelli. Dat is een soort puntenslijper voor in de keuken, waarmee je dikkere of dunnere reepjes draait van courgette of andere groenten. Je kunt ook een mandoline gebruiken of maak met een kaasschaaf lange dunne plakken die je met een mes in repen snijdt.
  5. Breng water met wat zout aan de kook. Leg de courgettespaghetti erin en giet meteen af. Laat even uitlekken, meng de pesto en gerookte kip erdoor en bestrooi met de kaas. Serveer direct.

  6. Tips van Sandra: zorg dat de pesto altijd bedekt is met een laagje olijfolie, anders droogt de pesto uit. Heb je nog pesto over, dan kun je deze ook verdunnen met olijfolie voor een zalige dressing over bijv. gekookte krieltjes, partjes tomaat of couscous. Eventueel naar smaak nog wat citroensap toevoegen.

  7. Sandra's pesto variaties: - rucola, - boerenkool, - walnoten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!