Courgettestamppot met rucola

Courgettestamppot met rucola

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Courgettestamppot met rucola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 75 g rucola
    • 2 courgettes (in halve maantjes)
    • 600 g kipdrumsticks
    • braadslee of ovenschaal
    • 150 g gemarineerde olijven
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 1 grote beker (à 200 gr) crème fraîche
    • 2 tl
    • 4 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  3. Meng de kerriepoeder door 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de kip ermee. Leg ze in een ovenschaal. Bak de kip in 25 minuten in de voorverwarmde oven bruin en gaar. Keer ze halverwege om.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de courgette 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  5. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er de courgette, de rucola en de olijven door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  6. Verdeel de courgettestamppot over 4 borden en leg er de kipdrumsticks bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!