Courgettetaart met ricotta & bacon

Courgettetaart met ricotta & bacon

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Courgettetaart met ricotta & bacon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g (vleeswaren)
    • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) (ontdooid)
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 2 el tijmblaadjes
    • 100 g geraspte jongbelegen kaas
    • 3 el olijfolie
    • 2 courgettes (in plakjes)
    • 250 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Aantal kcal : 540 p.p.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes courgette 2 minuten en schep ze op een bord. Doe dit eventueel in twee delen.

  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  4. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Vouw overhangend deeg terug.
  5. Leg de bacon op de deegbodem.
  6. Klop de ricotta met de kaas en het ei glad. Meng de tijm erdoor en zout en peper naar smaak. Schep het mengsel over de bacon.

  7. Verdeel er de courgette over. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

  8. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!