Courghetti met kip pesto

Courghetti met kip pesto

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Courghetti met kip pesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bakje basilicum
    • 1 Parmezaanse kaas
    • 1 handje pijnboompitten
    • 1 citroen
    • 350 g kipfilets
    • handje cherrytomaatjes
    • 3.5 courgettes
    • 1 teen knoflook
    • 50 g rucola
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pureer de basilicum (ca. 50 g), een teentje knoflook, een handje rucola, een flink scheut olijfolie. Dit kan in de blender, met de staafmixer of met de hand.

  2. Verhit een kleine koekenpan en bak hierin de zo'n 30 gram pijnboompitten tot de klaar zijn. Bewaar de helft van de pijnboompitjes om later over de courghetti te strooien.

  3. Stop de pijnboompitjes bij de rest van de pesto en knijp 1 eetlepel citroen uit. Strooi vervolgens zo'n 50 gram geraspte Parmezaanse kaas erbij en mix alles tot een glad geheel. Proef af en toe. En voeg peper en zout toe naar smaak. 

  4. Zo maak je de courghetti pasta: Gebruik de kaasschaaf om de courgettes in dunne stukjes te schaven. Gebruik vervolgens een mesje om dunne slierten te snijden. 

  5. Snijd vervolgens de kip in stukjes en bak deze ca. 5 minuten in een verhitte pan met een olijfolie. Voeg peper, zout en een beetje citroen voor extra smaak.

  6. Wok of bak tot slot de courghetti 2 a 3 minuten in een koekenpan met een beetje olie.

  7. Schep vervolgens de courghetti in 4 diepe borden en strooi de (zelfgemaakte) pesto, tomaatjes, kip pijnboompitjes en geraspte kaas erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!