Couscous met gestoofde groenten, gedroogde vruchten en kip

Couscous met gestoofde groenten, gedroogde vruchten en kip

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Couscous met gestoofde groenten, gedroogde vruchten en kip

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g tutti frutti (gedroogde zuidvruchten)
    • 150 g winterwortelen
    • 150 g spitskool
    • 1 ui
    • 150 g kipfilets
    • 3 el Becel met een vleugje olijfolie (30 g)
    • 0.5 el Marokkaanse kruiden
    • 0.5 el kippenbouillonblokje
    • 150 g couscous
    • 15 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Wel de tuttifrutti 10 minuten in lauw water en giet het af. Schil en snijd ondertussen de winterwortel in dikke plakken. Snijd de spitskool in stukken. Pel en snijd de ui in parten. Snijd de kipfilet in 6 stukken.

  2. Breng 600 ml water met de Marokkaanse kruiden en het halve kippenbouillonblokje aan de kook. Roer tot de bouillontablet is opgelost. Voeg de wortel en de tuttifrutti toe en kook 5 minuten.

  3. Verwarm ondertussen 1,5 eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de kipfilet en de ui 3 minuten. Voeg de kip met de ui aan de bouillon en de wortel toe en laat op een matig vuur 8 minuten garen. Schep dan ook de kool erdoor en laat alles in ca. 6 minuten gaar worden.

  4. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er op het laatst 1,5 eetlepel vloeibare margarine door. Hak de koriander fijn.

  5. Verdeel de couscous over diepe borden en schep de groenten, zuidvruchten en de kip met wat bouillon over de couscous. Bestrooi met koriander.

Zelf heerlijke couscous maken. Erg gezond en lekker dankzij de Becel met een vleugje Olijfolie, gestoofde groenten, tuttifrutti, winterwortel, spitskool en kipfilet.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!