Couscous met gevulde tomaten

Couscous met gevulde tomaten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Couscous met gevulde tomaten

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 300 g
    • 2 courgettes (in halve maantjes)
    • 4 eieren
    • 2 tenen knoflook
    • 4 grote tomaten
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 bosje munt
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. 

  2. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Zet de tomaten in een ovenschaal, snijd eventueel een plakje van de onderzijde.

  3. Breek boven elke holte een ei. Bestrooi met de gemalen komijn, zout en peper. Leg er de kapjes bij. Bak de tomaten met het ei in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar.

  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  5. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de courgette in 5 minuten beetgaar. Bak de knoflook 1 minuut mee.

  6. Schep de couscous met de munt en zout en peper naar smaak door de courgette. Verdeel de couscous over 4 borden en serveer met een gevulde tomaat.

  7. Aantal kcal: 430 p.p

Misschien vind je dit ook wel lekker!