Couscous van aardpeer met kip

Couscous van aardpeer met kip

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Couscous van aardpeer met kip

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 el olijfolie
    • peper en zout
    • 8 kippenbouten
  • Voor de aardpeercouscous

    • 800 g aardperen (geschild en in stukken)
    • 400 g wortels (geschild en in stukken)
    • 1 ui (fijngehakt)
    • 2 teentjes (fijngehakt)
    • 1 gekonfijte citroen (de schil, in fijne reepjes)
    • 4 el pistaches (grof gehakt)
    • 4 el (grof gehakt)
    • 2 el olijfolie
    • 1 snufje ras-el-hanout
    • peper en zout
    • 4 el cranberry's
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kipdrumsticks aan alle kanten goudbruin. Laat ze een kwartier op een zacht vuurtje verder garen.

  2. Hak de groenten per soort fijn in de mixer. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg er de fijngemalen groenten aan toe en kruid met ras-el-hanout, peper en zout. Roerbak 1 à 2 minuten op hoog vuur.

  3. Meng de cranberry's, citroenschil, peterselie en noten door de geroerbakte groenten en serveer met de kippenbouten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!