Couscoussalade met shoarmakip

Couscoussalade met shoarmakip

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Couscoussalade met shoarmakip

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 komkommer
    • 3 tomaten
    • peper (versgemalen)
    • 15 g
    • 15 g
    • 1 citroen
    • 200 g couscous
    • 3 el Becel met een vleugje olijfolie (30 g)
    • 2 el
    • 150 g kipfilets
    • 1 el shoarma kruiden zonder zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes. Hak de kruiden grof. Was en rasp de citroenschil. Pers de citroen uit. 

  3. Meng de couscous in een ruime schaal met de komkommer, tomaat (ook vocht dat eventueel is vrijgekomen), driekwart van de kruiden, de citroenrasp, het citroensap, 1 eetlepel vloeibare margarine en anderhalve eetlepel gembersiroop. Laat de salade tenminste 30 minuten trekken. Breng op smaak met versgemalen peper.

  4. Snijd de kipfilet in 10 reepjes en bestrooi ze met de shoarmakruiden. Verwarm 2 eetlepels vloeibare margarine in een wok en roerbak de kipreepjes 4 minuten. Schenk er een halve eetlepel gembersiroop bij en roer goed door elkaar.

  5. Verdeel de couscoussalade over de borden en leg er de shoarmakip naast. Bestrooi met de rest van de kruiden.

Geen tijd of zin om uren te koken? Deze Couscous met kalkoen en kikkererwten zet je supersnel op tafel!

Lees ook: 5 caloriearme recepten

Lees ook: Samen eten doe je zo

Lees ook: Zo raak jij je online recepten niet meer kwijt

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!