Crackers met krab en Parmezaanse kaas

Crackers met krab en Parmezaanse kaas

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Crackers met krab en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g krabben
    • 1 scheut olijfolie
    • 1 scheutje balsamicoazijn
    • 1 handje
    • 1 krop veldsla
    • 1 avocado
    • limoensap
    • 300 g
    • 100 ml crème fraîche
    • 50 ml
    • 1 el sesamzaadje
    • paprikapoeder
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit met de sesamzaadjes en een beetje paprikapoeder. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Zet een dresseerring op de bakplaat en schep er een dun laagje van het kaasmengsel in. Vul zo de hele bakplaat. Zet in de oven en laat de kaas smelten en lichtjes bruinen. Laat de crackers volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

  3. Voor de krabroom: Mix het krabvlees fijn en meng het met 50 ml zure room en opgeklopte slagroom. Kruid met peper, zout en een beetje limoensap. Vul een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  4. Voor de avocadoroom: Prak het vruchtvlees van de avocado fijn. Meng dit met 50 ml zure room en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel enkele druppels limoensap en tabasco toe. Doe de crème in een spuitzakje.

  5. Maak een eenvoudige vinaigrette met olijfolie en balsamicoazijn.

  6. Leg vijf blaadjes veldsla als een waaiertje op het bord. Leg daarop het kaaskoekje. Spuit er een toefje krabroom op en leg er een tweede koekje op. Herhaal dit nog twee keer. Het bovenste koekje werk je af met een mooi toefje krabroom, een stukje krab en granaatappelpitten. Werk af met toefjes avocadoroom en druppeltjes vinaigrette. Serveer met vers afgebakken broodjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!