Cranberrycupcake met marsepeinen hartje

Cranberrycupcake met marsepeinen hartje

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Cranberrycupcake met marsepeinen hartje

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 1 tl bicarbonaat
    • 1 tl vanille-extract
    • 2 el gedroogde cranberry's (of rozijnen)
    • 1 el eiwit
    • 1 druppel voedingskleurstof (groen)
    • marsepein (groen)
    • marsepein (rood)
    • 125 g
    • 125 g margarine (ongezouten)
    • 10 el
    • 1 kwartje citroen (voor sap)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Roer de suiker en de margarine witromig tot een botercrème. Meng dan één voor één de eieren erdoor.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda. Voeg de botercrème en de cranberries eraan toe.

  3. Zet 12 papieren vormpjes op een bakplaat. Vul de vormpjes voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. Voor het eiwitglazuur klop je de poedersuiker, het eiwit en het citroensap tot een stevige massa. Roer de groene voedingskleurstof erdoor. Voeg naar wens extra eiwit of poedersuiker toe als het glazuur te hard of te zacht is. Dek het glazuur af met een vochtige doek als je het niet onmiddellijk gebruikt.

  5. Voor de afwerking: rol de groene marsepein uit en rol er lange slierten van. Steek een paar klimopblaadjes uit het uitgerolde marsepein. Rol ook de rode marsepein uit en steek er kleine hartjes uit.

  6. Doe het eiwitglazuur in een spuitzak, met grote gekartelde spuitmond en spuit een grote toef op de cupcake. Drapeer het sliertje over het glazuur en werk af met klimopblaadjes. Eindig met een hartje.