Crème brûlée van witte chocolade

Crème brûlée van witte chocolade

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Crème brûlée van witte chocolade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 vanillestokje
    • 250 ml
    • 250 ml
    • 50 g
    • 5 eidooiers
    • 75 g
    • rietsuiker
    • 4 blaadjes
    • 4 frambozen
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125oC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Verwarm de melk met de room, het vanillemerg en het -stokje in een steelpannetje.

  2. Neem de pan van het vuur, schep het vanillestokje eruit en smelt er de witte chocolade in. Roer met een garde tot de chocolade gesmolten is.

  3. Klop de eidooiers witschuimig met de suiker en giet de warme chocolademelk erbij. Roer goed met een garde. Zet de pan nog even op het vuur en blijf roeren tot de crème bindt. Laat niet meer koken.

  4. Verdeel de crème over vier vuurvaste ovenschaaltjes en zet ze 45 minuten in de oven. Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.

  5. Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.

  6. Werk de crème brûlée af met een blaadje munt en een framboos. Serveer meteen.