Crème van ceylonthee met likeur

Crème van ceylonthee met likeur

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Crème van ceylonthee met likeur

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 26 g eidooiers
    • 150 ml
    • 280 ml
    • 50 ml
    • 50 g noten (gemalen)
    • 2 el pruimenjam
    • 2 blaadjes
    • 24 g
    • 16 g
    • 25 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Klop de room op. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de melk aan de kook met de ceylonthee, laat een kwartier trekken. 

  2. Voeg de likeur toe, roer goed en zeef het mengsel. 

  3. Klop de suiker met de eidooiers witschuimig, voeg het maïszetmeel eraan toe en klop luchtig op.

  4. Voeg het likeurmengsel toe en laat binden op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, meng de gelatine erdoor en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  5. Meng ten slotte met de lobbig geklopte room tot een mooie homogene massa. Giet in glazen en zet koel weg tot het moment van serveren.

  6. Mix de pruimenjam in een keukenmachine en zeef het door een fijne zeef.

  7. Druppel als afwerking enkele druppeltjes pruimengelei op de crème en werk verder af met gemalen nootjes en vers fruit naar smaak.