Crêpes suzette

Crêpes suzette

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Crêpes suzette

Ingrediënten voor 0 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g
    • 150 ml
    • 1 ei
    • 2 sinaasappelen (sap en schil)
    • 150 g
    • 1 borrelglaasje Grand Marnier
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Boen de sinaasappels goed schoon. Snijd de schil van een sinaasappel in fijne reepjes, pers de sinaasappel uit. Halveer de tweede sinaasappel. Maak met een puntig mesje de partjes los van het witte vliesje.

  2. Roer de bloem met de melk en het ei tot een glad beslag. Bak in een kleine koekenpan, in margarine, flinterdunne flensjes. Houd ze warm in de oven.

  3. Laat de suiker smelten in een steelpannetje. Doe er de sinaasappelschilletjes bij. Schep op en laat lichtjes karamelliseren.

  4. Doe er een beetje margarine, het sinaasappelsap en de Grand Marnier bij. Laat de alcohol verdampen. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.

  5. Vouw de flensjes vierdubbel en lepel er de sinaasappelsaus en de partjes sinaasappel over. Serveer direct.