Croissant muffins met hüttenkäse, rode pesto en spinazie

Croissant muffins met hüttenkäse, rode pesto en spinazie

Een recept van Three girls one kitchen
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Croissant muffins met hüttenkäse, rode pesto en spinazie

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 1 blik croissantdeeg
    • 1 el rode pesto
    • 3 el hüttenkäse
    • 2 el (fijngesneden)
    • 10 g pijnboompitten
    • rozemarijn
    • snufje zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak vervolgens van het deeg kleine bakjes in een muffinvorm. Vouw het deeg dus in een vormpje als een soort bakje. Bestrooi daarna de randen van het deeg met zeezout en rozemarijn.

  2. Doe de muffins in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  3. Meng de rode pesto, hüttenkäse en spinazie door elkaar tot een mooi geheel. Breng het op smaak met zout en peper. Verwarm het mengsel in een pannetje en laat het vuur laag opstaan. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze bruin geworden zijn.

  4. Haal de croissant muffins uit de oven en stop in elk 'gaatje' van de muffin het pesto-hüttenkäse mengsel. Bestrooi de muffins tot slot met wat pijnboompitjes