Crostini met hummus van tuinbonen

Crostini met hummus van tuinbonen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Crostini met hummus van tuinbonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de crostini:

    • 40 g (geschaafd)
    • 1 ciabatta (geroosterd in dunne plakken)
    • 3 dunne plakken rauwe ham
  • Voor de hummus:

    • 300 g diepvries tuinbonen (dubbel gedopt)
    • 3 el Bertolli olijfolie
    • 3 el (fijn gesneden)
    • 1 tl gekneusde komijnzaadjes
    • peper en zout
    • 1 scheutje limoensap
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voor de hummus: stoof de boontjes in 1-2 minuten gaar in 1 eetlepel olijfolie.

  2. Laat de boontjes iets afkoelen. Pureer de boontjes en breng ze op smaak met de koriander, komijn, zout, peper en limoensap.

  3. Meng dit vervolgens samen met 2-3 eetlepels olijfolie tot een smeuïg mengsel.

  4. Voor de crostini: rooster de ciabatta in de oven (ca. 4 minuten op 200 ºC) en snijd deze in dunne plakken. Bak in de tussentijd de ham krokant in een droge koekenpan en breek deze vervolgens in stukjes.

  5. Bestrijk de plakjes ciabatta royaal met de hummus en bestrooi deze met kaas en ham.

  6. Aantal kcal: Ca. 70 p.st.

Bron: Libelle

Misschien vind je dit ook wel lekker!