Crunchy geitenkaas-lollypops van Estée Strooker

Crunchy geitenkaas-lollypops van Estée Strooker

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Crunchy geitenkaas-lollypops van Estée Strooker

Ingrediënten voor 15 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g zachte geitenkaas (zonder korst)
    • 75 g pompoenpitten
    • 0.5 bosje tijm
    • 1 granaatappel
    • 50 ml
    • olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rol van de kaas met vochtige handen balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  2. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenpitten tot ze open zijn gepoft. Ris de tijmblaadjes en voeg ze toe, breng op smaak met zout.

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenpitten tot ze open zijn gepoft. Ris de tijmblaadjes en voeg ze toe, breng op smaak met zout. Doe in een bakje.

  5. Snijd de granaatappel doormidden en sla met een houten lepel op de bolle kant tot alle pitjes eruit zijn. Verwijder de witte vliezen.

  6. Vul een bakje met de honing, rol daar de balletjes door en daarna door de pitjes. Druk 'n beetje aan. Wentel ze daarna door de pompoenpitten en druk aan. 

  7. Prik de balletjes op de satéprikkers.

  8. Fotografie Jitske Hagens en Dorien Dolsma / Wij zijn Kees

Misschien vind je dit ook wel lekker!