Cupcake pannenkoeken

Cupcake pannenkoeken

Mag even duren Erg makkelijk Duur

Cupcake pannenkoeken

Ingrediënten voor 6 personen
  • Voor het beslag:

    • 100 g tarwebloem of volkorenbloem
    • 1 ei
    • 250 ml halfvolle melk
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
  • Voor het appelmengsel:

    • 1 appel
    • 30 g rozijnen
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 el donkere basterdsuiker
  • Voor de topping:

    • 300 g amandelspijs
    • 1 ei
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer 1 eetlepel margarine erdoor.
  3. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin. Bak 6 pannenkoeken van het beslag.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen, kaneelpoeder en basterdsuiker in een kom. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Steekmet de ronde uitsteekvorm cirkels uit de pannenkoeken en leg ze in de cakevormpjes. Vorm een ‘bakje’ van de pannenkoek zodat deze gevuld kan worden met het appelmengsel. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken.
  5. Voor de topping: meng de amandelspijs met 1 eetlepel margarine en 1 ei met een handmixer in een grote kom totdat deze smeuïg wordt. Schep het spijsmengsel in een spuitzak en spuit dit op de bovenkant van de cupcake pannenkoeken.
  6. Bak de cupcake pannenkoeken in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!