Curry-kokossoep met kip

Curry-kokossoep met kip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Curry-kokossoep met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g kippenblokjes
    • 250 g champignons in plakjes
    • 1 ui
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 1 bosuitje
    • 2 el rode curry pasta
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 blik kokosmelk
    • 1 pak rijstnoodles
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snij het uitje en knoflook fijn. Verhit een pan met 2 eetlepels olijfolie en fruit het uitje en de knoflook kort.

  2. Doe 2 flinke eetlepels rode curry pasta in de pan en laat het 2 minuten meebakken op laag vuur.
  3. Voeg hierbij 2 glazen (500 ml) water, één kippenbouillonblokje, één blik kokosmelk toe. Zet het vuur iets harder en voeg na 2 minuten de kippenblokjes, gesneden bosui en gesneden champignons toe. Laat de soep 8 minuten sudderen en roer er af toe doorheen.
  4. Kook de rijstnoodles volgens bereidingswijze.
  5. Voeg de gare rijstnoodles bij de curry-kokossoep en serveer het in een kom.

Misschien vind je dit ook wel lekker!