Curry met kip, citroen en gember

Curry met kip, citroen en gember

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Curry met kip, citroen en gember

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g
    • 700 g kipfilets
    • 1 komkommer
    • 4 tomaten
    • 1 prei
    • 30 g Blue Band Vloeibaar Light
    • 125 ml Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 2 tl citroenrasp
    • 1 el geraspte gemberwortel
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in partjes en de prei in ringen.

  2. Doe de vloeibare margarine in een warme koekenpan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de tomaten, komkommer en prei toe en verwarm het geheel totdat de prei gaar is. Roer er daarna de Finesse voor Verrijken door en verwarm het geheel nog 5 minuten.

  3. Maak de saus op smaak met gemberrasp en rasp van een citroen en desgewenst wat zout. Schep de kip met groenten in diepe borden en serveer met de rijst.