Curry met zoete aardappel

Curry met zoete aardappel

Een recept van Foodbloggers A Fresh Start
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Curry met zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g zoete aardappelen
    • 250 ml (light)
    • 200 g kikkererwten
    • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
    • 1 rode paprika
    • 2 uien
    • 2 teentjes
    • 1 el olijfolie
    • 2 cm (geraspt)
    • 1 tl garam masala
    • 1 tl komijnpoeder
    • 0.5 tl kurkuma
    • 0.5 tl gemalen koriander
    • 1 snufje kaneel
    • 1 snufje zout
    • 300 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui.
  2. Voeg vervolgens de komijn, kaneel, garam masala, korianderzaad en kurkuma toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de geraspte gember, kokosmelk en tomatenblokjes toe.
  3. Breng de curry eventueel nog verder op smaak met wat zout. Voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel toe en laat de curry 15 minuten op zacht vuur pruttelen met de deksel op de pan. Roer er af en toe doorheen.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
  5. Snijd de paprika in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg deze na 10 minuten toe en laat dit nog 5 minuten door koken.
  6. Serveer de rijst met de zelfgemaakte curry. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!