Curry van garnalen en kokos met witte rijst

Curry van garnalen en kokos met witte rijst

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Curry van garnalen en kokos met witte rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g witte rijst
    • 350 g gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
    • 1 snufje zout
    • 2 middelgrote uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 grote rode paprika
    • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
    • 0.5 el milde kerriepoeder
    • 400 g verse doperwten of diepvriesdoperwten
    • 200 ml kokosmelk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  2. Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd in dunne reepjes.

  3. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de vloeibare margarine in de pan. Voeg de garnalen, de uien en de rode paprika toe en roerbak het ongeveer 3 minuten. 

  4. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg de (bevroren) doperwten, kokosmelk, 100 ml warm water en een snufje zout toe. Laat het 3 tot 5 minuten koken totdat de doperwten door en door warm en gaar zijn.

  5. Verdeel de rijst en de curry over 4 voorverwarmde borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!