Dadelbonbons met witte chocolade

Dadelbonbons met witte chocolade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Dadelbonbons met witte chocolade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g (in kleine stukjes)
    • 6 Medjoul dadels (in kleine stukjes)
    • 100 g pure chocolade.
    • 25 g margarine
    • 1 el suiker
    • 1 dl room
    • 1 tl szechuanpeper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de room met de suiker, margarine en peper aan de kook.
  2. Doe de chocolade in een kom, roer de hete room erbij en roer tot de chocolade is gesmolten.
  3. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Snijd de dadels over de lengte doormidden en verwijder de pit.
  4. Vorm met 2 theelepels 12 quenelles (ovale bolletjes) van de chocoladecrème en leg deze op de dadelhelften. Druk goed vast en laat weer opstijven in de koelkast.
  5. Smelt de witte chocolade au bain marie en haal hier de bovenkanten van de dadels (de gevulde kant) doorheen.
  6. Bestrooi met knettersuiker als de chocolade nog zacht is. Laat opstijven in de koelkast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!