Vegetarische wraps met falafel en gegrilde courgette

Vegetarische wraps met falafel en gegrilde courgette

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Vegetarische wraps met falafel en gegrilde courgette

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 komkommer (in flinterdunne plakjes)
    • 1 snufje komijnzaad (gemalen)
    • 2 courgettes (in lange dunne plakken)
    • 1 rode ui (in dunne ringen)
    • 1 blikje kikkererwt
    • 400 g falafel
    • 2 el Griekse yoghurt
    • 4 tortillawraps
    • 8 el
Minder dan 30 minuten

  1. Meng de komkommer met komijn en peper en flink wat zout. Laat 15 minuten staan.

  2. Bestrijk de courgette en ui met wat olie. Verhit een grillpan of bbq en gril de courgette in 2 minuten gaar. Keer af en toe. Gril de plakken ui 4 minuten, keer af en toe. Spoel de kikkererwten af.
  3. Verhit wat olijfolie en bak de falafel in circa 8 minuten rondom bruin. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet en meng met de yoghurt.

  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk met hummus, verdeel de courgette, ui, kikkererwten en falafel erover en rol op. Serveer met de komkommeryoghurt.

  5. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Tip: shop de accessoires uit de video bij vtwonen.

Ook een goed idee: Italiaanse wraps met tonijn

Lees ook: Meer lekkere recepten ontdekken? Stel dan nu je persoonlijke weekmenu samen

Misschien vind je dit ook wel lekker!