Dahlsoep

Dahlsoep

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Dahlsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 ml
    • 0.5 theelepel koriander
    • 200 g rode linzen
    • 0.5 theelepel kurkuma
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 0.5 theelepel komijn
    • 2 groentebouillonblokjes
    • 1 grote aardappel
    • 2 uien
    • 1 winterpeen
    • 1 rode peper
  • Ter garnering:

    • Griekse yoghurt of kwark
    • verse peterselie
    • peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de ui en peper fijn. Snijd de wortel en aardappel in stukjes.

  2. Doe een flinke scheut olie in de pan en doe daar de gesneden ui en peper bij. Voeg ook de kruiden (kurkuma, koriander en komijn) toe. Laat dit een paar minuten fruiten onder voortdurend roeren.

  3. Voeg de linzen, wortel, aardappel, tomatenblokjes, bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Wanneer de soep kookt, zet je het vuur op de laagste stand. Dit laat je zo’n drie kwartier pruttelen. Roer af en toe door.
  4. Na drie kwartier is je soep klaar. Vind je hem te dik? Voeg 100 ml water toe. Wil je hem graag wat romiger? Pureer dan de helft met een staafmixer, zo houd je toch de stevige bite van de wortel en aardappel, maar krijg je ook een heerlijk romige soep. Of doe beide, zoals ik heb gedaan.
  5. Schep in een grote kom en garneer met een eetlepel Griekse yoghurt, wat verse peterselie en wat vers gemalen zwarte peper.
Bron: Phood

Misschien vind je dit ook wel lekker!