Dambordcake

Dambordcake

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Dambordcake

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 200 g
    • 4 eieren
    • 1 el cacaopoeder
    • 1 kopje koffie (om te besprenkelen)
    • 20 ml
    • 1 sinaasappel
    • 400 g pure chocolade
    • 400 ml
    • 100 g
    • 200 g
    • 400 g margarine
    • 1 klontje margarine
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Voor de cake: Klop de suiker en de eieren tot een dikke witte massa. Smelt 200 g margarine en voeg dit toe aan de eieren en de suiker. Spatel de bloem door het mengsel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Spatel door één deel het cacaopoeder.

  3. Voor de vulling: Klop de rest van de margarine luchtig met de suiker en de Cointreau. Rasp de schil van de sinaasappels en roer door de botercrème.

  4. Vet de twee bakvormen in met bakspray. Doe het cacaodeeg in de ene vorm, het naturel deeg in de andere vorm. Bak de taarten 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  5. Voor de afwerking: Snijd de cakes in lagen als ze voldoende afgekoeld zijn. Besprenkel ze met koffie en besmeer ze met de botercrème. Stapel afwisselend een laag gewone en een laag chocoladecake op elkaar. Snijd de lagen van boven naar onder in repen door en draai elke tweede reep om, zodat je een dambordmotief krijgt. Bestrijk ook de buitenkant van de cake met de botercrème en laat opstijven in de koelkast.

  6. Smelt de chocolade voor de ganache met de margarine en de room au bain-marie. Smelt ook de witte chocolade au bain-marie. Stort de ganache over de cake. Doe de gesmolten witte chocolade in een puntzakje (plooi hiervoor bakpapier) en spuit de chocolade in een spiraalvorm over de natte ganache. Trek met een satéstokje lijnen over de cake zodat de twee kleuren door elkaar lopen. Laat opstijven.