Aardbeientaart zonder suiker

Aardbeientaart zonder suiker

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Aardbeientaart zonder suiker

Ingrediënten voor 8 personen
  • Voor het deeg

    • 125 g
    • 125 g amandelmeel
    • 125 g margarine
    • snufje zout
    • 7.5 g
    • blindbakbonen
  • Voor de custard

    • 200 ml
    • vanille
    • 4 takjes
    • 2 eidooiers
    • 7.5 g
    • 150 g
  • Decoratie

    • 600 g aardbeien
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een glad deeg. Als het deeg te droog is kun je wat druppels water toevoegen. 

  2. Vorm er een platte schijf van en pak deze in folie. Laat voor 1 uur in de koelkast rusten.

  3. Kook ondertussen de melk, vanille en de tijm in een pan, tegen de kook. Draai het vuur uit en laat het staan.

  4. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap die in een ingevette bakvorm van 22 cm doorsnede past. Laat de randen iets overhangen. Druk een groot vel bakpapier voorzichtig op het deeg en vul met de bonen.

  6. Bak het deeg 15 minuten voor met de bonen erop. Til de bonen er dan met het bakpapier uit en bak de bodem dan nog 10 minuten.

  7. Laat de vorm op het aanrecht even afkoelen. Snijd de randen met een mesje netjes bij.
  8. Klop intussen de dooiers schuimig met stevia en giet de vanillemelk er door een zeef bij. Klop alles goed door en giet het terug in de pan. Breng al roerend aan tegen de kook en laat het op zacht vuur iets indikken. Draai dan het vuur uit en klop de roomkaas erdoor.

  9. Giet het mengsel in de voorgebakken bakvorm en zet de taart 15 minuten terug in de oven.

  10. Laat de taart zeker 30 minuten op een rooster afkoelen. Snijd de aardbeien in kwarten en versier de bovenkant van de taart ermee met wat verse tijmblaadjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!