Kleine frangipanetaartjes

Kleine frangipanetaartjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kleine frangipanetaartjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 1 ei
    • 100 g gemalen amandelen
    • 100 g
    • 90 g fijne tafelsuiker (lichtbruin)
    • 1 sinaasappel
    • 1 el vanille extract
    • 175 g frambozenjam
    • 250 g crème fraîche (voor erbij)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

  2. Breng een volle ketel water aan de kook. Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Zet het standaardmes in de keukenmachine.

  3. Zet de deegbodempjes op een bakplaat.

  4. Voor het frangipanemengsel: Breek het ei in een mengkom en voeg er de gemalen amandelen, de boter en de tafelsuiker aan toe. Rasp er de schil van een halve sinaasappel over, schep er de vanillepasta of het -extract bij en roer alles goed door elkaar.

  5. Schep een kleine theelepel jam in elk van de deegbodempjes, schep er vervolgens een volle theelepel frangipane op, dan weer een kleine theelepel jam en ten slotte een tweede volle theelepel frangipane.

  6. Zet de bakplaat in het midden van de hete oven en zet de kookwekker op 18 minuten. Haal de taartjes uit de oven als ze goudbruin zijn en serveer ze warm, met een flinke lepel crème fraîche ernaast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!