Dimsum met kreeft

Dimsum met kreeft

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Duur

Dimsum met kreeft

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kreeft (grote, 200 g kreeftenvlees)
    • 4 kalfsmergpijpjes
    • 24 rijstvellen
    • 2 lente-uien
    • 2 blaadjes
    • 4 el zwarte peperbollen
    • olie
    • 1 wortel
    • 1 ui
    • 1 takje selderij
    • maïsolie
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Week de mergpijpjes 1 nacht in koud water. Pocheer ze 5 minuten in kokend water met peper, laurier en een snufje zout. Laat uitlekken. Lepel het merg eruit.

  2. Fruit de schoongemaakte en grof gesneden bouillongroenten in maïsolie. Kruid met peper en zout. Zet onder water met de kreeft. Kook 4 minuten. Snijd de kreeft doormidden en haal het vlees uit de kreeftenschalen. Snijd in stukjes en meng met het merg.

  3. Bestrijk de rijstvellen met water en schep op elk vel een beetje vulling. Knijp dicht. Vet een stoommandje in met olie en zet er de beursjes in. Stoom ze gaar in 5 minuten.

  4. Doe de kreeftenschalen bij de bouillon en laat inkoken. Zeef en schuim op met de staafmixer. Verdeel het schuim over de borden en zet er de beursjes in. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Misschien vind je dit ook wel lekker!