Dorade in zoutkorst met asperge-linzensalade

Dorade in zoutkorst met asperge-linzensalade

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Dorade in zoutkorst met asperge-linzensalade

Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 takjes
    • 4 takjes
    • 4 sprietjes
    • 1 citroen
    • 3 eiwitten
    • 2.5 kg
    • 1 bosje asperge (en conserve)
    • 4 el
    • 1 rode ui
    • 60 g hazelnoten
    • 2 el
    • 2 el
    • plukje koriander
    • peper en zout
    • 150 g linzen
    • 2 dorades
    • 250 g kastagnechampignons
Meer dan 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kruiden en snijd de citroen in plakjes. Besprenkel de vis met kruiden en bedek met de citroen. Klop het eiwit los en meng met het zeezout. Schep ½ ervan in een ovenschaal, leg er de vis op en bedek met de rest van het zout.

  2. Zet de vis 30 minuten in de oven. Schakel nadien de oven uit, maar laat de vis nog 10 minuten nagaren.
  3. Spoel de linzen en kook ze 20 minuten in lichtgezouten water. Giet af en lek goed uit.

  4. Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukken van 3 cm. Pel en snipper de rode ui, halveer de champignons. Blancheer de asperges 4 minuten. Bak ze daarna met de kastanjechampignons in olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie. Hak ze grof.

  5. Meng de linzen met de olijfolie, notenolie, wittewijnazijn, hazelnoten, rode ui en gehakte munt. Kruid met peper en zout. Voeg de asperges en champignons toe en roer voorzichtig om. Voeg eventueel nog wat extra olie en azijn toe.

  6. Sla de zoutkorst stuk en verwijder het zout. Maak voorzichtig het vel los en leg de visfilets samen met de aspergelinzensalade op borden.