Driedubbele chocoladetaart

Driedubbele chocoladetaart

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Driedubbele chocoladetaart

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 1 scheut hazelnoot (aroma)
    • 4 eidooiers
    • 1.13 kg
    • 780 g pure chocolade (in stukjes)
    • 115 g (gesmolten)
    • 75 g
    • 320 ml
    • 480 ml
    • 115 g
    • 100 g hazelnoten (hele)
    • 2 el hazelnoten (grof gehakt)
    • 150 g crème fraîche
    • 5 g (geweekt en uitgeknepen)
    • snufje zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170° C.

  2. Klop 2 eieren met 100 g suiker tot een witte schuimige massa. Smelt 70 g chocolade en roer door het beslag. Klop er dan in een straaltje 115 g gesmolten boter door. Zeef 60 g bloem boven de kom en spatel dit door het beslag. Roer er ten slotte 100 g hele hazelnoten door. Giet in een ring (als je een springvorm gebruikt, zet dan de rand zonder bodem op een bakplaat met bakpapier) en bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  3. Voor de hazelnootcrumble: Meng 30 g suiker, 55 g bloem, 35 g boter, een snufje zout, 1 scheut hazelnootaroma en 2 eetlepels gehakte hazelnoten tot een kruimelig deeg. Spreid het uit op een ovenplaat. Zet 7 minuten in de oven en roer om. Herhaal dit 3 à 4 keer, tot de crumble goudbruin en krokant is. Laat afkoelen.

  4. Voor de mousse: Breng 320 ml melk en 320 ml room aan de kook. Klop 4 eidooiers met 1 kg suiker tot een dikke witte massa en giet er de kokende room op. Giet weer in de pan en laat indikken (maar niet koken) op laag vuur. Laat dan, van het vuur af, 250 g chocolade smelten in de warme massa en roer goed om. Roer er ook 5 g geweekte gelatine door.

  5. Maak de taartring schoon en leg deze op een platte schaal die in de koelkast past. Leg de biscuit er weer in, met de bovenkant naar onderen. Giet de mousse erop en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

  6. Voor de ganache crème: Doe 160 ml room, 460 g pure chocolade en 40 g boter in een pannetje en laat smelten op laag vuur. Roer goed om en klop er, van het vuur af, 150 g zure room door.

  7. Ontvorm de taart op een rooster (biscuit naar onder) en zet het rooster boven een bakplaat. Overgiet met de ganache en verdeel dit met een paletmes over de taart. Laat goed afdruipen en vervolgens opstijven. Werk net voor het serveren af met wat van de hazelnootcrumble.

Misschien vind je dit ook wel lekker!