Dubbel choco cupcake

Dubbel choco cupcake

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Dubbel choco cupcake

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 150 g witte basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 2 el
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 75 g pure chocolade in kleine stukjes
    • 150 g
    • 1.5 el
    • 1 zakje chocolade glazuur
    • 10 kleine chocolaatjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop met een mixer de suiker met de de helft van de Blue Band Cake & Koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en de cacaopoeder toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep de kleine stukjes chocolade door het beslag.

  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de hazelnootpasta door de botercrème. Doe de crème over in een spuitzak en laat het in de koelkast opstijven.

  4. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spuit de glazuur op de cakejes. Laat het glazuur drogen. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer met een chocolaatje.

Een chocolade cupcakes recept voor overheerlijke cupcakes met chocolade gemaakt met Blue Band cake & koekjes. Niet alleen in het cakeje zit chocolade, het wordt ook nog eens gebruikt in de garnering. Een leuk werkje om samen met de kinderen te doen: cupcakes versieren.