Portobello's met tagliatelle, wortel en Romeinse sla

Portobello's met tagliatelle, wortel en Romeinse sla

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Portobello's met tagliatelle, wortel en Romeinse sla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 300 g eekhoorntjesbrood (cèpes of boleten) of portobello paddenstoelen
    • 8 stengels bleekselderij
    • 200 g wortelen
    • 3 teentjes
    • 1 takje verse rozemarijn of 2 tl gedroogde rozemarijn
    • 4 el balsamico azijn
    • 200 g tagliatelle (pasta)
    • 3 el Becel met een vleugje olijfolie (30 g)
    • 1 krop Romeinse sla
    • 1 el Becel Dieetolie (10 g)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak het eekhoorntjesbrood of Portobello paddenstoelen, groenten en knoflook schoon. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snijd de stengels bleekselderij in boogjes en de wortel in dunne plakjes. Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Breng een kwart van de cèpes, 3/4 van de bleekselderij, 3/4 van de wortels, helft van de knoflook, helft van de rozemarijn en 300 ml water in een diep pannetje aan de kook en kook 15 minuten tot de groenten zacht en gaar zijn.
  2. Pureer het daarna tot een fijne saus. Breng op smaak met 2 eetlepels balsamicoazijn en vers gemalen peper naar smaak.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Verwarm - als de tagliatelle opstaat - de Becel met een Vleugje Olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de cèpes of Portobello's, bleekselderij, wortel, knoflook en rozemarijn 4 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  4. Was en droog in de tussentijd de Romeinse sla. Doe in een schaal, besprenkel vlak voor het eten met de olie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Strooi er wat vers gemalen peper over en hussel door elkaar. Meng de tagliatelle met de saus.
  5. Verdeel over 2 diepe borden en schep de gebakken paddenstoelen en groenten erop.
  6. Aantal kcal: 280 p.p.

Bron: Becel