Eenpansgerecht met rijst en feta

Eenpansgerecht met rijst en feta

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Eenpansgerecht met rijst en feta

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • paneermeel
    • 1 ei
    • 1 ui
    • 1 paprika
    • 0.5 prei
    • 1 courgette
    • 150 g
    • 500 ml water + bouillonblokje (kip of tuinkruiden)
    • 1 snufje zout en peper
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 tomaten
    • 100 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de prei, paprika, courgette, ui en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten met de kruiden ongeveer 5 minuten.

  2. Voeg daarna de rijst, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.

  3. Ondertussen snijd je de feta in reepjes. Klop het ei los in een diep bord. Leg op een ander bord wat paneermeel. Haal de reepjes feta door het ei-mengsel en daarna met beide kanten door het paneermeel. Giet een scheutje olie in een pan en bak ongeveer 2 minuten per kant.

  4. Serveer de rijstschotel met de fetareepjes en smullen maar.
  5. Aantal kcal: 525 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!