Eenvoudige pompoengoulash

Eenvoudige pompoengoulash

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Eenvoudige pompoengoulash

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 kleine pompoen (bij voorkeur Hokkaido)
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Pikante Goulash
    • 100 ml zure room of Turkse yoghurt
    • 4 el fijngehakte platte peterselie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Verwarm de vloeibare margarine in een braadpan en fruit de ui goudgeel en glazig.

  2. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten totdat de stukjes bruine randjes krijgen. Roer er 400 ml water en de inhoud van het zakje kruidenmix door. Breng alles aan de kook, temper het vuur en kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.

  3. Serveer met zure room of Turkse yoghurt en garneer met de peterselie.
  4. Variatietip: bereid deze pompoengoulash ook eens met extra groenten zoals paprika, wortel en aardappel. Of voeg een blik tomatenblokjes toe en verminder het water met 200 ml.

Lekker recept met pompoen. Mooie oranje pompoenen zijn heel geschikt voor geurige een zoete gerechten. Probeer deze zoetkruidige pompoengoulash maar eens. Geniet van de herfst en maak deze pompoen goulash. Hier lik je je vingers bij af.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!