Empanada's

Empanada's

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Empanada's

Ingrediënten voor 30 personen
  • Voor 15 middelgrote of 30 kleine empanada's:

    • 2.5 el plantaardige olie
    • 0.5 ui (fijngesneden)
    • 2 teentjes (fijngesneden)
    • 450 g mager rundergehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 0.5 el tomatenpuree
    • 1 el rode wijnazijn (of het sap van een halve limoen)
    • 2 el groene olijven (gesneden (optioneel))
    • 2 el peterselie of koriander (fijngehakt)
  • Voor het deeg:

    • 390 g (3 cups)
    • 0.25 tl zout
    • 170 g
    • 100 ml melk of water (of zoveel als mogelijk om een soepel deeg te krijgen)
    • 1 ei (+ 1 opgeklopt ei voor het bestrijken van het deeg)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 190 ºC.

  2. Voor de vulling: verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag op laag vuur. Bak de ui ca. 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Blijf roeren.

  3. Zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul. Kruid met zout en peper en voeg de tomatenpuree toe. Roer er vervolgens de azijn of citroensap door. Voeg de kruiden en eventueel olijven toe en bak nog ca. 7 minuten of totdat het vlees gaar is.

  4. Voor het deeg: meng de bloem met het zout en de boter in een keukenmachine (of kneed met je handen). Voeg in kleine porties de melk/water en het ei toe. Rol het deeg uit en snijd er ronde vormen uit.

  5. Vul elk plakje deeg met een lepel van het gehaktmengsel (niet te vol). Bestrijk de randen met eiwit (om de randen aan elkaar te laten plakken), vouw het deeg om en druk de randen met je vingers aan. Bestrijk de pakketjes met opgeklopt ei en koel ze ca. 30 minuten in de koelkast (optioneel).

  6. Bak de empanada's ca. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze lichtbruin zijn. 

  7. Tip: je kunt i.p.v. het deeg ook kant-en-klare wontonvelletjes gebruiken. Bestrijk de gevulde pakketjes met eiwit en bak de empanada's in ruim olie op hoog vuur (of gebruik een frituurpan).

Misschien vind je dit ook wel lekker!