Enchilada's met kaas en groenten

Enchilada's met kaas en groenten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Enchilada's met kaas en groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kleine witte kool
    • 1 ui
    • 0.5 tl chilivlokken
    • 1 paprika naar keuze
    • 100 g ongezouten cashewnoten
    • 800 g tomatenblokjes in blik (2 blikken)
    • 2 zakjes Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 300 g geraspte cheddar
    • 12 zachte bloemtortilla’s
    • 2 el koriander (fijngehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 

  2. Schaaf de kool. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Roer de tomatenblokjes met de inhoud van de zakjes kruidenmix en de chilivlokken door elkaar.

  3. Verhit de vloeibare margarine in een ruime braadpan en bak de ui met de paprika al omscheppend bruin. Voeg de kool toe en bak totdat de kool mooi zacht is. Schep de cashewnoten erdoor en laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Voeg de helft van de kaas toe en schep goed om. Verdeel wat van het koolmengsel over een tortilla en rol op. Vul met de rest van het koolmengsel de rest van de tortilla's en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal. Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas.

  5. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak de enchilada's in ca. 20 minuten lichtbruin en door en door warm.

  6. Variatietip: maak deze overheerlijke enchilada's ook eens met courgette in plaats van paprika en vervang de chilivlokken door bijvoorbeeld paprikapoeder.

Vegetarische enchilada’s recept. Verras je familie met dit heerlijke vegetarische gerecht. De zacht gesmoorde zoete kool maakt deze enchilada's heel bijzonder. Verpak groenten in tortilla's en verwerk ze samen met pittige kaas en een frisse tomatensaus tot heerlijke enchilada's.

Bron: Knorr