Entrecôte met chimichurri van geroosterde tomaten

Entrecôte met chimichurri van geroosterde tomaten

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Entrecôte met chimichurri van geroosterde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 entrecôte (ca. 500 g)
    • 1 takje rozemarijn (de naaldjes fijngehakt)
    • 1 citroen (goed schoongeborsteld)
    • oregano (een paar takjes, de blaadjes fijngehakt)
    • 2 teentjes (fijngehakt)
    • 0.5 tl chilivlokken
    • 1 el balsamicoazijn
    • 3 takjes cherrytomaatjes
    • olijfolie
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrijk de entrecôte met olijfolie, bestrooi met rozemarijn en rasp de schil van de citroen erover.

  2. Bestrooi met zout en peper en laat 30 minuten afgedekt marineren op kamertemperatuur.
  3. Meng voor de chimichurri de oregano, knoflook en chilivlokken in een kommetje en roer de balsamicoazijn en een paar eetlepels olijfolie extra vierge erdoor.
  4. Rooster de entrecôte op de barbecue, niet te dicht bij de kooltjes. Reken op minstens 10 minuten en keer regelmatig. Het vlees moet warm van binnen zijn, maar niet gaar. Je kunt het voelen: rauw vlees kun je indrukken maar hoe gaarder het vlees, hoe harder het aanvoelt.

  5. Leg de tomaatjes naast het vlees en haal ze eraf als ze een mooi kleurtje hebben en beginnen te ontploffen. Prak de tomaatjes fijn en meng ze door de chimichurri.
  6. Laat het vlees ca. 10 minuten op een plank rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Snijd het in plakken en serveer met zout, peper en de chimichurri.

Misschien vind je dit ook wel lekker!