Entrecote met pistou

Entrecote met pistou

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Entrecote met pistou

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje basilicum (15 g)
    • olie om te frituren
    • 4 entrecotes à 150 g (op kamertemperatuur)
    • 5 el olijfolie
    • 150 g geitenkaas type 'la tendre bûche' (in plakjes)
    • 1 teen knoflook
    • 750 g franse frites (diepvries)
    • 500 g haricots verts
    • 1 el walnoot
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pureer voor de pistou met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de noten en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit de olie om te frituren. 

  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en naar wens gaar. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten.

  4. Kook de haricots verts in water met zout in 5 minuten beetgaar. 

  5. Bak de frites in de frituurolie goudgeel.

  6. Verdeel de haricots verts met de geitenkaas en peper naar smaak over 4 borden. Leg er een entrecote bij. Schep de pistou over het vlees en serveer met de frites.

Misschien vind je dit ook wel lekker!