Entrecote met worteltjes, spruiten en amandelkroketten

Entrecote met worteltjes, spruiten en amandelkroketten

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Entrecote met worteltjes, spruiten en amandelkroketten

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 ui
    • 2 el
    • 40 g
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • 20 spruiten
    • 20 wortels (mini)
    • 400 g aardappels
    • 2 eieren (gesplitst)
    • 60 g amandelschilfers
    • 4 entrecôtes
    • Croma Bakken en Braden
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp ze fijn. Doe er 50 g margarine en de eidooiers bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Rooster 30 g amandelschilfers in een pan zonder olie of vet en schep ze door de puree. Spuit met een spuitzak kleine torentjes van de puree. Laat even rusten.

  3. Maak de groenten schoon. Kook de worteltjes en spruiten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en zet even opzij.

  4. Verwarm een frituurpan tot 180 °C.

  5. Klop het eiwit los met een snufje zout. Doe de rest van de amandelschilfers bij het paneermeel. Haal de puree torentjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en de amandelpaneermeel. Bak de kroketjes krokant.

  6. Kruid het vlees met peper en zout en bak in voldoende margarine.

  7. Pel en snipper de ui. Stoof het glazig in margarine. Doe er de worteltjes en spruiten bij en bak even aan. Kruid met peper en zout. Serveer het vlees met de groente en de amandelkroketjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!