Erwtensoep

Erwtensoep

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Erwtensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g gedroogde spliterwten
    • 400 g schouderkarbonade
    • 2 laurierblaadjes
    • 8 takjes selderij
    • 3 tabletten kruidenbouillon
    • 200 g knolselderij
    • 2 aardappelen
    • 2 uien
    • 200 g preien
    • 300 g winterwortelen
    • 5 takjes
    • 1 rookworst
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Week de spliterwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spliterwten, de karbonades, de laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, de bouillontabletten met 2 liter water aan de kook. Laat dit ongeveer 45 minuten op laag vuur koken.
  2. Schil intussen de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten kooktijd toe aan de erwten.
  3. Pel en snipper de uien. Snijd de prei in ringen. Schrap en snijd de wortel in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
  4. Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes. Haal de laurierblaadjes, de selderij en de peterselie uit de pan.
  5. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de ui 3 minuten. Roer de prei, de wortel, de selderij, de peterselie, de rookworst, het vlees en tot slot de soep erdoor.
  6. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is en kook deze nog ongeveer 10 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Ook een goed idee: Gezonde snert

Meer soep inspiratie: 6x zalige soep

Lees ook: Tip: 7 redenen om vaker roggebrood te eten

Misschien vind je dit ook wel lekker!