Erwtjesstamppot met cordon bleu

Erwtjesstamppot met cordon bleu

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Erwtjesstamppot met cordon bleu

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g aardappels
    • 1 potje crème fraîche
    • 4 plakjes hammen
    • 4 kalfslapjes (dunne)
    • 4 plakjes (of andere smeltkaas)
    • 3 blaadjes (gesnipperd)
    • 4 blaadjes (gesnipperd)
    • 1 takje verse rozemarijn (afgerist)
    • 125 g
    • 2 eiwitten (losgeklopt)
    • nootmuskaat
    • peper
    • zout
    • 150 g doperwten
    • margarine
    • 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Pureer ze met de zure room en de parmezaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Blancheer de erwtjes beetgaar en spoel ze meteen onder ijskoud water. Laat ze uitlekken en schep ze daarna voorzichtig door de puree.

  3. Leg op elk kalfslapje een plakje ham en kaas, vouw dubbel en steek vast met een prikker.

  4. Meng het paneermeel met de salie, de peterselie en de rozemarijn.

  5. Wentel de kalfslapjes eerst door het eiwit en dan door het gekruide paneermeel. Bak ze goudbruin in margarine. Serveer ze met de erwtjespuree.

Fris pureetje

Misschien vind je dit ook wel lekker!