Tonijnkoekjes met pestomayo

Tonijnkoekjes met pestomayo

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tonijnkoekjes met pestomayo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 12 koekjes:

    • 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
    • 100 g
    • sap van 1 sinaasappel
    • 1 zoetzure appel (fijngeraspt)
    • 4 el
    • 4 el fijngesneden bieslook
    • 600 g kruimige aardappels (in blokjes)
  • Voor de pesto:

    • 4 el Calvé Yofresh
    • 2 el pesto's (groene)
  • Voor de dressing:

    • olijfolie
    • peper en zout
    • sinaasappelsap (wat is overgebleven)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim gezouten water gaar.

  2. Doe de tonijn, de helft van het sinaasappelsap, de bieslook en de geraspte appel in een ruime kom. Meng even. Maak een gladde puree van de aardappels en mix goed met het tonijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Meng peper en zout door de tarwebloem. 

  3. Maak van het mengsel 12 koekjes. Verwarm olie in een anti-aanbakpan en bak de tonijnkoekjes in 3/4 minuten per kant goudbruin. Ondertussen meng je de pesto met de yogonaise en maak je een dressing van het overgebleven sinaasappelsap, olie, peper en zout. Meng dit door de spinazie.