Falafelburger met muntsaus

Falafelburger met muntsaus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Falafelburger met muntsaus

Ingrediënten voor 2 personen
  • Voor 2 burgers:

    • 265 g kikkererwten in blik (uitlekgewicht)
    • 1 teentje knoflook (geraspt)
    • peper en zout
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 1 ei
    • 2 el
    • 1 tl gemalen koriander
    • 1 tl kurkuma
    • 1.5 tl komijn
    • 1 handje verse peterselie
  • Voor de saus:

    • 3 el Hellmann's met yoghurt
    • 1 teentje knoflook (geraspt)
    • verse munt
  • Extra:

    • 1 vers Turks brood
    • 1 in schijfjes gesneden komkommer
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Stop ze vervolgens samen met het ei, het paneermeel, de ui en de geraspte teen knoflook in de blender en maak er een grove pasta van.
  2. Voeg nu alle kruiden toe, mix het geheel nog even en maak er 2 burgers van. Bak deze op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie goudbruin.
  3. Maak ondertussen de saus. Meng de 3 eetlepels Hellmann's met de munt en knoflook.
  4. Snijd een punt uit het brood, halveer en beleg met de burger, wat saus en wat schijfjes komkommer.

Nog zo'n heerlijk vegetarische burger: Bonenburger met tomaat

Liever vlees? Probeer dan eens deze heerlijk Hollandse burger!

Lees ook: Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen