Farfalle met doperwtjes en tomaat

Farfalle met doperwtjes en tomaat

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Farfalle met doperwtjes en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el (fijngesneden)
    • 300 g farfalle pasta
    • 100 ml (BB finesse voor koken)
    • 350 g trostomaten (in partjes)
    • 1 el olijfolie
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 400 g tuinerwtjes (diepvries)
    • 250 g geraspte belegen kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Kook de tuinerwtjes in een bodem water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  3. Verwarm in een ruime pan de olijfolie en fruit de knoflook 1 minuut op een laag vuur. Giet de pasta af maar vang 100 ml van het kookvocht op.

  4. Schep de pasta, de knoflookolie, de afgegoten tuinerwtjes, de tomaat, de room, zout en peper naar smaak en 3 eetlepels basilicum door elkaar.

  5. Schep er 200 g geraspte kaas en voldoende kookvocht door zodat er een smeuïge pasta ontstaat. 

  6. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de laatste eetlepel basilicum.