Fazant op z’n Brabants 

Fazant op z’n Brabants 

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Fazant op z’n Brabants 

Ingrediënten voor 4 personen
    • 8 stronkjes witlof
    • 2 el
    • 5 el
    • 150 g
    • 500 ml
    • 1.5 el
    • peper en zout
    • nootmuskaat
    • 300 g gemengde bospaddenstoelen (schoongeborsteld)
    • 2 fazanten
    • 500 g spruitjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd de fazant in stukken en kruid met peper en zout. Bak de stukken fazant in 80 g boter tot ze mooi kleuren. Voeg de madera toe en laat 30 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Draai het vlees geregeld om.

  2. Maak de witlof schoon, halveer de stronkjes en voeg ze na 20 minuten toe aan de fazant. Laat samen nog 10 minuten verder garen. Blancheer de spruitjes in gezouten water. Bak ondertussen de champignons in een klontje boter en in een apart pannetje ook de spruitjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Voeg de wildfond en de room toe aan de fazant. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment het citroensap toe. Serveer met de champignons en spruitjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!