Feestelijke salade met gekarameliseerde kalkoen en vijgen

Feestelijke salade met gekarameliseerde kalkoen en vijgen

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Feestelijke salade met gekarameliseerde kalkoen en vijgen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g kalkoenfilet
    • 1 tl kerriepoeder
    • 50 g noten (bijvoorbeeld pecannoten en/of walnoten)
    • 2 el vloeibare margarine
    • 6 verse vijgen
    • 1 el suiker
    • 0.25 tl kaneelpoeder
    • 50 g gemengde groene sla
    • 4 el Calvé Yofresh
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet in zeer kleine stukjes (ca. 1 cm). Meng ze met de kerriepoeder, een snufje zout en anderhalve eetlepel vloeibare margarine. Bewaar het vlees tot gebruik in de koelkast.

  2. Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Hak de noten grof. Verhit een halve eetlepel vloeibare margarine en roerbak hierin de noten 2 minuten. Laat ze op een bord afkoelen.

  3. Verhit een wok en roerbak hierin de stukjes kalkoenfilet 4 minuten. Strooi de suiker erover en roerbak nog 1 tot 2 minuten, tot de suiker gesmolten en lichtbruin is. Bestrooi met de kaneel. Laat de kalkoen op een bord afkoelen.

  4. Meng de salade met de vijgen, de noten en de kalkoen.
  5. Schep onderin de champagneglazen wat salade, druppel er wat dressing over, schep er wat salade op, druppel er weer wat dressing over en herhaal tot alles op is. Zet de glazen op bordjes.

Deze salade in champagneglazen ziet er geweldig uit. Bijna zonde om op te eten. Deze salade is heerlijk en vol van smaak door de gekaramelliseerde kalkoen, vijgen en natuurlijk Calvé Yofresh dressing.

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!